StoryEditorOCM
Crna kronikaŽRTVE TROSTRUKOG UBOJSTVA

Sahrana supružnika Milke i Hakije Keranović obavit će se u najvećoj tajnosti, Ivan Bajić bit će pokopan danas u Donjem Prološcu kod Imotskog

Piše Ante Talijaš Jutarnji list
29. travnja 2017. - 15:17


Nije poznato ni vrijeme, ni mjesto gdje će biti sahranjeni supružnici Milka (70) i Hakija Keranović (74), koje je protekle srijede u njihovoj obiteljskoj kući ubio 59-godišnji Primoštenac Boris Luketa. Naime, posljednji ispraćaj žrtava ubojstva obavit će se u najvećoj tajnosti, a po traženju sinova Kemala i Safeta te kćeri Jasmine.

- Po izričitom zahtjevu najužih članova obitelji pokojnika, ne možemo vam otkriti ni mjesto, ni vrijeme sahrane. Pogreb će se obaviti u krugu najuže obitelji od desetak članova. Tek nakon što budu pokopani, prema traženju obitelji, objavit ćemo osmrtnice sa sadržajem obavljene sahrane – kazao je Josip Vuković, direktor šibenskog pogrebnog poduzeća Čempresi.
Za pretpostaviti je da će Keranovići biti pokopani na šibenskom graskom groblju Kvanj ili, pak, na brodaričkom mjesnom groblju na otoku Krapnju.

Treća žrtva ovog nezapamćenog zločina u Brodarici Ivan Bajić (65) iz Žaborića bit će pokopan u svom rodnom mjestu u Donjem Prološcu, na mjesnom groblju sv. Mihovila s početkom u 14 sati. Uz suprugu Anu, kćerke Katju, Andreju, Sanju i Ivanu, sinove Tina, Igora, Zlatka i Hrvoja, ubijenog Ivana Bajića ispratit će brojna rodbina, prijatelji, i javne osobe iz Šibenika, Imotskoga i Zagreba.

Inače, dva dana nakon trostrukog ubojstva u šibenskog prigradskom naselju Brodarica, nastavljeno je kriminalističko istraživanje na okolnosti tog tragičnog događaja. Intenzivnu istragu provode službenici šibenske kriminalističke policije i Ravnateljstva policije, a u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Inače, kako doznajemo u šibenskoj Policiji, kriminalisti i dalje utvrđuju sve okolnosti tri kaznena djela teškog ubojstva za koja se sumnjiči Boris Luketa. Po riječima Marice Kosor, glasnogovornice policije, uz trostruko ubojstvo Luketa je osumnjičen i za pokušaj teškog ubojstva 51-godišnjeg Kemala Keranovića, sina ubijenih., Prije nego je ubio Hakiju i Milku te Ivana Bajića, Luketa je pucao u Kemala Keranovića, ali ga je promašio, nakon čega je ovaj uspio pobjeći u obližnju šumu te je mobitelom obavijestio policiju.

Boris Luketa, nakon pokušaja samoubojstva, na liječenju je u splitskom Kliničkom centru. Nakon operacije glave i mozga, njegovo stanje je i dalje vrlo teško i životno je ugrožen. On je u komatoznom stanju i priključen je na respirator.
U petak ujutro kontaktirali smo Kemalom Keranovićem. Kazao nam je da je trenutno zauzet s organizacijom pogreba svojim roditelja, te da se mora savjetovati sa svojom odvjetnicom oko davanja izjava za medije.

Nakon toga više se nije javljao na naše višekratne pozive. Bezuspješni su bili i naši pokušaji kontakta sa članovima obitelji ubijenog Ivana Bajića. Mobiteli njegovih sinova nisu bili dostupni, a sin Tino Bajić, inače, predsjednik Mjesnog odbora Žaborič, nije nam odgovorio na upućenu elektronsku poštu.
















 

16. travanj 2024 15:03