StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijski očevid na Šubićevcu

Ručna bomba "kašikara" noćas bačena u dvorište restorana "Uzorita" - nitko nije ozlijeđen<br />  

Piše Šibenski.hr
18. veljače 2018. - 14:30

Informacija je još uvijek neslužbena, a glasi da je noćas u dvorište glasovitog šibenskog restorana "Uzorita" na Šubićevcu bačena ručna bomba M-75, tzv. "kašikara". U to smo se mogli uvjeriti na mjestu događaja oko 12,30 sati, koliko je dopuštala policijska zabrana pristupa, jer je uviđaj bio u tijeku, a pristup poprištu zapriječen trakom s natpisom "Policija". Nitko nije ozlijeđen u ovome napadu, a šibenska policija je dojavu o eksplozivnoj napravi bačenoj na restoran obitelji Šupe dobila jutros oko 10,30 sati. 

Kroz rešetke ulaznih vrata jasno se vidi velika staklena stijena restorana napukla od eksplozije, te izbušena čeličnim kuglicama kakvima je napunjena ručna bomba koja nam je nažalost, po zlu postala poznata tijekom Domovinskog rata. 
Podsjetimo, "Uzorita" je bila metom piromana u listopadu prošle godine. Neslužbeno se doznaje kako su uzrok napada dugovi vlasnika.

Inače, restoranu Uzorita, odnosno tvrtki Uzorita 1898 prijeti stečaj zbog blokade računa u neprekidnom trajanju od 222 dana i nepodmirenih obveza od 108.766 kuna.

25. travanj 2024 08:56