StoryEditorOCM
Crna kronikajesmo li oguglali?

Roditelji monstrumi: stravi u Novoj Gradišci prethodili su ubojstvo dviju curica zbog svađe oko razvoda, aktiviranje bombe, bacanje djece s balkona...

Piše Mirela Goreta/SD
7. travnja 2021. - 14:18
Privođenje roditelja djevojčice iz Nove Gradiške koja je na kraju preminula od težine nanesenih ozljedeNenad Opačak/Cropix

- U baranjskom selu Bilje 2001. godine hrvatski branitelj Ilija Milanović, ogorčen zbog toga što mu nije priznat status ratnog vojnog invalida, aktivirao je dvije bombe M-75 i ubio sebe i trogodišnjeg sina Mateja. Ilija je bolovao od PTSP-a, te se nekoliko puta bezuspješno liječio.

- Višestruki obiteljski nasilnik Đuro Đurić usmrtio je vlastitog sina Luku u svibnju 2010. u Rovinju uhvativši ga rukama za vrat i stišćući ga dok ga nije ugušio. Đurić je prije sinovljeva ubojstva 2006. bio osuđen na godinu i devet mjeseci zatvora, uvjetno na četiri godine.

- Poznat po nasilju i krađama, Darko Gajić je u lipnju 2010. godine ubio svoje dvije kćeri Patriciju (14) i Petru (6), a potom presudio i sebi. Napravio je to pred očima supruge s kojom nije živio u njezinu domu u zagrebačkoj Dubravi. Prije ubojstva htio se vratiti supruzi, a kad ona nije pristala na to zaprijetio je da će joj ubiti djecu.

image
Poprište suludog čina 54-godišnjeg roditelja s Paga, koji je četvero svoje djece pobacao s visine od nekih šest metara
Jure Mišković/cropix

Mauro Pinzan iz Vodnjana je u studenom 2011. godine u svojoj obiteljskoj kući prerezao vrat sinu Samuelu (5) i nakon toga se objesio. Mauro je bio rastavljen od supruge Nathalie, a dijete je bilo s njim za vikend. Susjedi su tada kazali da je bio miran i pristojan, no da su nakon rastave, primijetili da je rastresen. U to vrijeme mu ni posao nije išao najbolje, pa se i liječio na psihijatriji.

Srećko Žirovčić je 2015. nožem usmrtio suprugu Alu (34) i njezina dvogodišnjeg sinčića Milana, a potom, istim nožem, ubio i sebe. Tijela su u kući ležala najmanje deset dana. Tek kada se iz kuće počeo širiti nesnosan smrad, Srećkova majka Vera nazvala je 20-godišnjeg unuka, Srećkova sina iz prvog braka, da dođe i provjeri. Nakon otvaranja vrata uslijedio je šok.

- Otac monstrum Josip Rođak bacio je 2019. s balkona četvero malodobne djece stare od pet do osam godina, s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine od šest metara. Pukom srećom sva su djeca preživjela pad, troje je bilo teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja se dugo oporavljala na Odjelu intenzivne njege zadarske Opće bolnice.

- Trogodišnjeg Denisa Pašića je u Puli, u svibnju 2017. usmrtila njegova majka Chiara Pašić, uz asistenciju 15-godišnje pomagačice. Dječaka, koji je vrištao, koprcao se i otimao, obje su ugušile jastukom. Kako bi pokušale prikriti svoj zločin, njegovo ​beživotno tijelo ostavile su na obali kraj napuštene bivše vojarne Vallelunga.

image
Poprište suludog čina 54-godišnjeg roditelja s Paga, koji je četvero svoje djece pobacao s visine od nekih šest metara
Jure Mišković/cropix
18. travanj 2024 16:34