StoryEditor

Razgovarali smo s kolegama ubijene liječnice čije je tijelo pronađeno u stanu u Trogiru: 'Za svakog je uvik našla vrimena. Bila je savršena'

Piše Gordana Dragan, Vladimir Urukalo
6. kolovoza 2018. - 23:29
Zgrada u kojoj se dogodilo ubojstvo

Trogirska policija danas oko 13.45 sati zaprimila je dojavu da se u stanu, u zgradi u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, nalazi beživotno žensko tijelo. Odmah su na mjesto događaja upućeni policajci koje je zvao, neslužbeno doznajemo, suprug pokojne Asje Belas Tukić, 61-godišnje liječnice čije je tijelo pronađeno u stanu na posljednjem katu zgrade.

U ponedjeljak tijekom popodneva iz policije i Županijskog državnog odvjetništva Split, čija je zamjenica izišla na očevid, bili su vrlo oprezni oko odgovora na pitanje radi li se o ubojstvu.

Ono što upućuje na to da je u pitanju nasilna smrt je navodno rana u leđima, koja je uočena na beživotnom tijelu i za koju se pretpostavlja da je nastala od uboda nožem koji je, opet navodno, pronađen pored njezina tijela.

Navodno, po neslužbenim informacijama, sada, nažalost, pokojna liječnica taj stan je iznajmljivala i u njega je danas došla kako bi ga očistila nakon odlaska gostiju i pripremila za "novu turu".

Ipak, tek će se nakon očevida znati da li je ozljeda na leđima jedina rana ili ih ima još, te na koji ih je način nesretna žrtva zadobila.

U zgradi pedesetak metara udaljenoj od autobusnog kolodvora koja ima sedam stanova, njezin stan od sedamdesetak kvadrata koji je dobila oporučno nakon smrti roditelja nalazio se na trećem katu.

Kako smo neslužbeno doznali, 61-godišnja liječnica bila je fizijatar reumatolog, zaposlena u splitskim Toplicama u Marmontovoj ulici, odnosno u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom.

Razgovarali smo danas s nekoliko zaposlenika Toplica i svi su redom bili u šoku kad su saznali za smrt omiljene liječnice.

– Ne mogu virovati, to je nemoguće. Uvik je bila susretljiva, kolege su je obožavale, bila je savršena. Za svakog je uvik našla vrimena kad je tribalo dati neki savjet, uvik je bila na usluzi pacijentima, spremna učiniti šta god triba... Bila je savršena...Užas, u šoku sam – kazala nam je jedna od djelatnica splitskih Toplica.

Saznali smo da su se prije mjesec dana stanari zgrade dogovorili kako će urediti okoliš te da su tim povodom upriličili malu proslavu kojoj su nazočili i ona i suprug. Pripremila je palačinke i počastila svoje susjede. Bila je, kaže naš sugovornik, druželjubiva, vesela, majka jedne kćerke i nitko nije mogao slutiti da će završiti na takav način.

S kime se družila i koji su bili motivi, navodno nasilne smrti, nitko nije htio govoriti. Jedino smo još doznali da u toj zgradi od sedam stanova četvero vlasnika iznajmljuje, te da su vrata stanova blindirana pa stanari koji žive u zgradi nisu ni mogli čuti što se događalo u susjednom stanu i tko je ušao te počinio taj zločin.

Izdvojeno

28. rujan 2020 21:08