StoryEditorOCM
Crna kronikanovi detalji

Razbijena skupina koja je izrađivala dokumente za opasne mafijaše: u velikoj akciji uhićena i službenica karlovačke policije, šef bande bio je meta bombaškog napada

Piše Željko Petrušić, Marin Dešković/JL
27. studenog 2019. - 21:24

U sklopu velike akcije tijekom koje je razbijena kriminalna skupina koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi policija je pretrsla i jednu kuću na zagrebačkom Kozari boku.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ je o kući Nusreta Seferovića, 49-godišnjaka za kojeg se sumnja da je bio glavni šef grupe koja je nabavljala i izrađivala originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Policija otkrila vođu skupine koja je nabavljala i izrađivala putovnice za srbijanske i crnogorske mafijaše: prije tri godine bio je meta bombaškog napada

Od ranog jutra traje velika policijska akcija diljem Hrvatske! Uhićeno 30-ak osoba koje su obavljale važan posao za opasne mafijaše; U svemu su im pomagali i policajci?​

Seferović, koji je predsjednik Vijeća romskih udruga Hrvatske, je osoba koja se nije prvi put našla u vijestima iz 'crne kronike'. Naime, u dvorište njegove kuće je prije tri godine tijekom noći bačena bomba.

Bomba je bačena oko 1.20 sati, a u tom je trenutku u kući bilo više od 50 ljudi koji su mirno spavali ne očekujući da će ih probuditi zvuk eksplozije. U sklopu kuće nalazilo se nekoliko romskih udruga, ali i dječji vrtić za romsku djecu.

Bombaš je na kraju prouzročio samo materijalnu štetu pa su tako oštećena vrata, prozor te fasada kuće, ali i četiri automobila koja su bila parkirana u dvorištu kuće.

"Nismo primali nikakve prijetnje i ne znam je li ovo napad na romsku zajednicu ili na mene. Nikome nismo dužni i nismo se nikome zamjerili, a zasad ovo je sve samo vandalski čin", rekao je tada Nusret Seferović.

"Ovakve stvari se nisu događale ni tijekom Domovinskog rata, a kamoli danas. Ja se ne bojim. Nisam se bojao tijekom rata kada sam se borio kao branitelj, a ne bojim se ni sada. Ali bojim se za svoju djecu i svoju obitelj, jer stvarno ne znam tko bi nam htio nauditi", izjavio je u travnju 2016. godine Nusret Seferović.

Također, Jutarnji doznaje da je u akciji privedeno više policijskih službenika, a među njima je i Senka Staroveški, i službenica za odnose s javnošću Karlovačke policije.

18. srpanj 2024 12:46