StoryEditorOCM
Crna kronikasumnjivi angažman

Pronađeni dokazi u mobitelu: USKOK sumnja da je Josipa Rimac poduzetnicima iz BiH gurala još jednu vjetroelektranu

Piše šibenski.hr
29. ožujka 2021. - 09:48

USKOK sumnja da je bivša državna tajnica Josipa Rimac trebala iskoristiti svoj položaj i pogurati projekt tvrtke C.E.M.P., čiji su vlasnici Milenko Bašić i Dragan Stipić već pod istragom zbog afere vjetroelektrane Krš Pađene, a sam projekt se odnosi na Vjetroelektranu Žujino polje, javlja Telegram.

Dokazi koji ukazuju na još jedan sumnjivi angažman Josipe Rimac navodno su pronađeni tijekom analize njezine tajno snimljene komunikacije s Milenkom Bašićem, a informacije o tome postoje i u porukama koje su Rimac i Bašić razmjenjivali. 

Iz mobitela bivše državne tajnice izvučene su stotine tisuća stranica podataka koje istražitelji već tjednima pomno analiziraju, a izvučeni podaci se, piše Telegram, poklapaju s onim što je snimljeno tajnim nadzorom i prisluškivanjem do sredine 2020. godine kada je Rimac pronašla bubu postavljenu u svom vozilu i kompromitirala nastavak tajne operacije. 

Kako doznaje Telegram od izvora bliskih istrazi, među dokumentima koji su oduzeti Rimac tijekom pretrage doma nalazi se i idejno rješenje za izgradnju Vjetroelektrane Žujino polje. Istražitelji vjeruju da je i to jedan od dokaza njezine suradnje s Bašićem, te da ukazuje na zaključak da mu je gurala nezakonite projekte.

Osim vjetroparka Krš Pađene i Vjetroelektrane Žujino polje, Milenko Bašić planirao je u Hrvatskoj realizirati i Vjetroelektranu Vučje polje iznad Peruče i Ravno na Dinari, a spominje se da je ukupna vrijednost sva tri projekta 4,5 milijardi kuna.

20. travanj 2024 00:28