StoryEditorOCM
Crna kronikaŠibenik

Prometna nesreća na Šubićevcu: Teško ozlijeđen 46- godišnji vozač motocikla, dvoje djece zadobilo lakše ozljede

Piše šibenski.hr
8. siječnja 2020. - 12:10

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer, točnije oko 20.15 sati u Šibeniku u Ulici bana Josipa Jelačića teže je ozlijeđen 46-godišnji vozač motocikla, dok su dvoje djece i to dijete kao putnik na motociklu i dijete kao pješak lakše ozlijeđeni.

- Do prometne nesreće je došlo kada se dijete kao pješak u Ulici bana Josipa Jelačića, kretalo uzdignutim pješačkim nogostupom, te dolaskom do kućnog broja .90 neporezno pretrčavalo preko kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, iako postoji obilježeni pješački prijelaz na udaljenosti manjoj od 50 metara. Uslijed toga je dijete lijevom bočnom stranom (ručicom upravljača) udario motocikl „Aprilia Pegaso 650“, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji vozač, koji je na motociklu prevozio svoje dijete. Tom prilikom od udara dijete pješak je palo na kolnik, dok vozač motocikla skupa s motociklom i putnikom, uslijed sudara i pokušaja izbjegavanja sudara, padaju na kolnik gdje se i zaustavljaju- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Kako je kazala policijska glasnogovornica, o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće od strane djeteta pješaka, dok je protiv 46-godišnjeg vozača motocikla podnijeto Izviješće o počinjenom prekršaju, zbog prijevoza djeteta mlađeg od 12 godina na motociklu.

20. travanj 2024 07:10