StoryEditorOCM
Crna kronikaGROZAN INCIDENT

Profesorici u Zadru učenici u piće ulili dezinficijens koji je popila: pozililo joj, pozvana hitna pomoć! Policija istražuje slučaj

Piše I.Ivanac/Zadarski.hr
10. lipnja 2021. - 14:36

U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar u srijedu se dogodio incident. Naime, učenici su profesorici u piće ulili dezinficijens koji je ona potom i popila. 

- Incident se dogodio u srijedu u popodnevnoj smjeni. Netko je od učenika profesorici u bocu vode ulio sredstvo za dezinfekciju. Profesorica se napila i osjetila da njeno piće nije zapravo voda. Odmah smo pozvali hitnu pomoć te je profesorici pružena liječnička pomoć, nakon čega je otpuštena na kućnu njegu, kazala nam je Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar dodajući kako školski djelatnici obavljaju razgovore s učenicima i njihovim roditeljima kako bi utvrdili sve okolnosti događaja. 

- Nakon što se utvrde sve okolnosti događaja sazvat će se sjednica nastavničkog vijeća na kojoj će se odlučiti o sankciji za učenika ili učenike koji su to napravili. Najvjerojatnije će se raditi o najstrožoj sankciji, a to je isključenje, naglašava ravnateljica Bakmaz dodajući kako su incidenti, a pogotovo ovakvi, u toj školi rijetkost. 

- Ovakvi slučajevi nisu česti i inače u školi nemamo velikih incidenata. Svi smo potreseni ovim činom te svi profesori, ali i učenici najstrože osuđuju ovakav čin, ističe ravnateljica Bakmaz dodajući kako je riječ o učenicima trećeg razreda srednje škole. Također je naglasila kako učenici nemaju problematičan odnos s tom profesoricom te se nada da se ovakav slučaj više nikada neće ponoviti. 

U cijeli slučaj se uplela i zadarska policija. 

- Imamo saznanja o navedenom događaju, a policija provodi izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, kazali su nam iz zadarske policije. 

19. travanj 2024 00:27