StoryEditorOCM
Crna kronikapokopan u varaždinu

Procurili detalji šokantnog ubojstva: brutalno premlaćivanje profesora gledalo je 15 ljudi. Nitko mu nije pomogao...

Piše Višnja Gotal/JL
3. lipnja 2021. - 16:34

Jučer je u Varaždinu pokopan profesor Nino Čengić, žrtva brutalnog ubojstva u subotu ujutro. Profesora engleskog jezika u Gospodarskoj školi Varaždin nasmrt je pretuklo četvero osumnjičenih, koji se danas nalaze u varaždinskom Istražnom zatvoru.

Brat i sestra Asja (24) i Ivan Gorski (24), Ivor Vujasinović (29) i Dominik Žnidarić (25) u noći su se s četvrtka na petak prvo verbalno sukobili s profesorom i izbacili ga iz kluba Kulturana. On je pozvao policiju, koja je došla i otišla - kako doznajemo - bez intervencije. PU varaždinska dosad se nije izjasnila o toj intervenciji. Nakon što su policajci otišli, četvorka je na vježbalištu pretukla Ninu Čengića i ostavila ga ondje da umre.

Sve je promatralo 15-ak svjedoka, koji nisu pokušali spriječiti napad niti pomoći Čengiću dok je teško ozlijeđen u nesvijesti ležao na tartan-podlozi vježbališta.

Asja Gorski o cijelom je događaju izvijestila prijateljicu SMS porukom.

image
Klub ispred kojeg je brutalno pretučen varaždinski profesor
Željko Hajdinjak/Cropix

Odvjetnik prvooptuženog Ivora Vujasinovića za Jutarnji je u utorak izjavio da se optuženici kaju i da nisu znali da je profesor u tako teškom stanju. Međutim, iz sudskog se spisa vidi da su se ostali osumnjičenici, izuzev Ivora Vujasinovića, branili šutnjom.

Izabrani odvjetnik Asje Gorski, Marino Hrain, otkazao je punomoć svojoj branjenici, nakon čega je pozvan odvjetnik po službenoj dužnosti, ali je odbio preuzeti slučaj. Njezina će brata, najmlađeg od četvorke, braniti Valentina Galić.

Od dana ubojstva do danas, Kulturana, mjesto na kojem se okupljaju rijetki pripadnici varaždinske alternativne scene, zatvorena je. Dvojica osumnjičenih, Ivor Vujasinović i Dominik Žnidarić, bili su suvlasnici kluba.

18. travanj 2024 05:37