StoryEditorOCM
Crna kronikaZADRŽAN IZA REŠETAKA

Priveden nasilnik iz okolice Šibenika: nesretnoj ženi prijetio da će joj ubiti kćer, a na Novu godinu je napao noževima i pobacao joj stvari u more

Piše Šibenski.hr
7. siječnja 2021. - 20:06

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 36-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te dva kaznena djela prijetnje.

Naime, kako su izvijestili iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 31. prosinca 2020., u večernjim satima, u nekoliko navrata putem mobitela prijetio oštećenici da će joj usmrtiti kćer, kao i da je 1. siječnja 2021. oko 3 sata ujutro, u mjestu pored Šibenika, došao na brod na kojem je bila oštećenica s prijateljem, lupao na vrata i vikao joj da mu otvori, a potom je razbio ulazna vrata i dio inventara, prijeteći joj smrću.

Osnovano se sumnja da je potom bacio u more njezino prijenosno računalo i gurnuo je na krevet držeći istovremeno u ruci dva noža te joj je, tijekom njenih pokušaja da mu oduzme noževe, nanio više tjelesnih ozljeda (porezotine) i udario ju otvorenim dlanom po licu. Ovakvim postupanjem je, osnovano se sumnja, kod oštećenice izazvao strah da će ostvariti prijetnje i nanio joj štetu u iznosu od oko 30 tisuća kuna.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

24. travanj 2024 06:17