StoryEditorOCM
Crna kronika‘REKETARIO‘ PO MJESTU

Priveden 30-godišnjak iz Primoštena: zbog duga od 12.500 kuna vitlao kacavidom, prijetio smrću i isčupao stupiće s parkinga

Piše šibenski.hr
22. prosinca 2020. - 20:16

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1990.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 30-godišnjak od 14. prosinca do 19. prosinca ove godine u Primoštenu, u cilju naplate dugovanja u iznosu od 12.500,00 kuna, oštećeniku svaku večer slao SMS poruke prijetećeg sadržaja, a nakon što mu je ovaj blokirao kontakt, 19. prosinca  se dovezao do oštećenikove kuće i upućivao mu pogrdne riječi, zamahivao prema njemu odvijačem, vičući da će ga ubosti pri čemu je posrnuo i pao.

Kada ga je oštećenik uhvatio rukama s leđa, okrivljenik je u hrvanju ogrebao oštećenika i odbacio odvijač te se udaljio prijeteći mu smrću i tražeći da mu vrati novac. Potom je, osnovano se sumnja, uzeo dva stupića s parkinga i vikao da će razbiti izlog na trgovini u sklopu kuće, a oštećeniku i njegovoj obitelji je zaprijetio smrću i da će im zapaliti kuću.

Nakon toga je, osnovano se sumnja, udario nogom u dvorišna vrata koja su ispala iz ležišta, a njegovo ponašanje je kod oštećenika izazvalo strah za njegovu sigurnost te za sigurnost članova njegove obitelji.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te je podnijelo sucu istrage prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

01. svibanj 2024 23:48