StoryEditorOCM
Crna kronikalažne informacije

Prijateljicu nestalog Splićanina ispitala policija, nije joj oduzeta putovnica: ‘Ni u jednom trenutku nije bila u kontaktu s njim‘

Piše Šibenski.hr
17. siječnja 2022. - 19:01
Matej Periš nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine. Za njim se još uvijek bezuspješno tragaTom Dubravec/Cropix, Nestali.hr

Prijateljica Mateja Periša, koja živi u Podstrani pokraj Splita, a u vrijeme njegovog nestanka bila je u Beogradu, još se nalazi u Srbiji.

Iz kruga obitelji Splićanke smo doznali da je ona ispitana i da bi večeras ili sutra ujutro trebala krenuti za Split, a demantirali su informaciju da joj je oduzeta putovnica.

Slobodna Dalmacija kontaktirala je danas njezinog oca.

- Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica, kaže nam otac djevojke.

Osvrnuo se i na noć kada je Matej nestao.

- Moja kći ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom ni u kakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer poruku na Instagram u kojoj je napisao “Di si?”. Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju, kaže.

Slobodna doznaje i kako je njegova supruga, majka djevojke o kojoj regija bruji već danima, bila učiteljica Mateju od prvog do četvrtog razreda u jednoj splitskoj osnovnoj školi, a Matej je s njihovim sinom bio dobar prijatelj. I on je trebao ići u Beograd, ali je odustao od puta jer im je nedavno u prometnoj nesreći poginuo zajednički prijatelj pa mu nije bilo do veselja.

S djevojkom iz Podstrane Matejev tata Nenad susreo se prije desetak dana u Beogradu, i to ispred zgrade policije. Medijima je rekao da mu je rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju.

Kako smo ranije izvijestili, policija nastavlja ispitivati njegove prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok je on nestao.

- Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. siječnja, ali su se javili da će produljiti najam i vratili su ga 4. siječnja poslijepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali - rekao nam je zaposlenik tvrtke iz zagrebačke Dubrave u kojoj je unajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Porukom nam se iz Beograda javio i Matejev otac Nenad.

- Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH surađuje prema zahtjevima i upitima upućenima od strane MUP-a Srbije, napisao nam je Nenad Periš.

25. travanj 2024 06:54