StoryEditorOCM
Crna kronikaPala osmorica:

Preko državne granice "tramakavali" cigarete-oštetili državni proračun za 510.000 kuna, a biznis upotpunili švercanjem ilegalaca

Piše M.J.
2. svibnja 2017. - 13:17

Dobro organizirana i iskusna grupa švercera koja je, uhodanim kanalima prebacivala uglavnom duhanske proizvode iz susjedne Bosne i Hercegovine radi daljnje preprodaje i tako oštetila državni proračun za oko 510 tisuća kuna pala je u ruke policajcima Policijske uprave šibensko-kninske.

Ustanovljeno je da je "družba" svoj unosni biznis proširila i na organizaciju ilegalnog ulaska stranaca u Hrvatsku. U Odjelu organiziranog kriminaliteta u Službi kriminalističke policije, naime, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad osam osoba u dobi od 26 do 58 godina osumnjičenih za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj te dva kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora.

Iz PU priopćuju da su osumnjičeni između 18. i 21. ožujka prošle godine iz koristoljublja omogućili dvjema osobama koje nisu državljani Republike Hrvatske, nedozvoljen ulazak i kretanje preko državnog teritorija.

U razdoblju od 24. do 26. rujna i od 21. do 24. listopada prošle godine, pak, preko granice su izbjegavajući carinski nadzor, prenosili robu čiji je promet ograničen ili zabranjen. Protiv njih će policija Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeti kaznenu prijavu.

04. svibanj 2024 06:38