StoryEditorOCM
Crna kronikaBombom na poslovnog partnera

Poznati šibenski poduzetnik samo je pukom srećom izbjegao smrt; Istražitelji: Takvu klopku s 'kašikarom' preživi se tek jednom u nekoliko tisuća slučajeva!

Piše Vladimir Urukalo i Ante Talijaš
7. studenog 2017. - 17:31

Šibenska policija jučer je službeno, naravno vrlo šturo, izvijestila da su za pokušaj ubojstva 49-godišnjaka, koje se dogodilo prije pet dana, kazneno prijavili 33-godišnjaka.

Navode da je "osumnjičeni između 31. listopada i 1. studenoga u Tisnom, zbog neriješenih međusobnih poslovnih odnosa, na imanju oštećenog postavio eksplozivnu napravu, koja je 1. studenoga oko 10 sati eksplodirala i to kada je oštećeni otvorio klizna dvorišna vrata imanja.
Prilikom eksplozije oštećeni nije ozlijeđen, već je nastala manja materijalna šteta. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – navodi se u službenom priopćenju.

Neslužbeno smo, pak, doznali da je za pokušaj ubojstva osumnjičen Antonio G. iz Pirovca, vlasnik kampa u navedenome mjestu, a da je njegova meta bio poznati šibenski poduzetnik Damir P. S.. Prema neslužbenim informacijama, Pirovčanin je "montirao" najvjerojatnije ručnu granatu tzv. "kašikaru" tako da žrtva kad potegne klizna vrata, izvuče i osigurač.
Policija je do počinitelja došla, navodno, i na osnovi izjava nekih očevidaca koji su u blizini brali masline, s obzirom da se radi o imanju koje se nalazi u polju izvan samoga mjesta. Isto tako, priča se i da je Antonio "pao" na poligrafskom testiranju što je policajcima bio još jedan od pokazatelja da imaju pravog "bombaša" te da je ovaj naposljetku sve i priznao.

– Ovaj događaj zbio se na širem području Tisnoga, na imanju koje je na osami. Kazneno djelo ubojstva u pokušaju počinjeno je improviziranom eksplozivnom napravom. Protiv 33-godišnje osumnjičene osobe bit će podnesena kaznena prijava za kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 49-godišnjaka. Kako je riječ o eksplozivnoj napravi slabijeg intenziteta, a i mjesto događaja je na osami, protiv osumnjičenika neće biti podnesena dodatna kaznena prijava za kazneno djelo ugrožavanja drugih života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom – kazala nam je službeno Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Pravi motiv ovakvog suludog čina još nije poznat, no priča se da je Damir svojim novcem čak pomogao Antoniju pri sređivanju njegovih dugova koje je imao otprije. Je li ovaj što tražio zauzvrat i zašto je Antonio odlučio likvidirati svog prijatelja, nije nam poznato.

Kontaktirali smo jučer telefonski žrtvu. Potvrdio nam je kratko da je pomogao Antoniju te da su imali i "obiteljski odnos", no nije htio ulaziti u detalje.
– Ne smijem ništa govoriti za sada zbog interesa istrage – kazao nam je poduzetnik koji je samo zahvaljujući neviđenoj sreći prošao u eksploziji tek s manjim, gotovo neznatim ozljedama od krhotina koje nije odmah ni primijetio.
Nije nam želio pojasniti kako se spasio, no prema riječima iskusnih istražitelja s kojima smo kontaktirali, to se na udaljenosti od par metara, koliko je žrtva bila udaljena od bombe, događa tek jednom u nekoliko tisuća slučajeva.
 


Od čarter flote do konja

Napadnuti Šibenčanin podrijetlom je iz Tribunja, a godinama je živio u Rijeci. Kako doznajemo, svojedobno se bavio iznajmljivanjem aparata za kockanje. Vlasnik je čarter-flote od desetak plovila, a trenutačno u poslovnoj zoni u Vodicama gradi veliku halu za "suhe vezove". U blizini svog imanja s urbanom vilom u Ivinju, posjeduje i farmu konja.

24. travanj 2024 17:50