StoryEditorOCM
Crna kronikaVatrogasci dežuraju

Požar kod Vrpolja je pod nazdorom. Izgorjelo je 17 hektara niskog raslinja i maslina. Gasila ga i tri kanadera

Piše M. L.
15. kolovoza 2024. - 18:07
Sibenik, 060824. Pozar koji je buknuo u okolici Sibenika u Rokicima prijeti kucama, gori borova suma. Zbog pozara je zatvorena magistrala. Na fotorgafiji: kanader gasi pozar.Niksa Stipanicev/Cropix

 

Novije:

Požar koji je izbio oko 15. 30 nakon što se automobil zapalio na cesti *Vrpolje* - Perković i koji se proširio na okolni teren je pod nadzorom. Zahvatio je nisko raslinje i makiju te masline na površini  od 17 hektara, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

U gašenju požara sudjelovala su 3 zrakoplova Canadair CL 415, a trenutno na požarištu su 42 vatrogasca s 15 vozila iz JVP Šibenik, IVP Šibenik, VZŽ Šibensko-kninske te DVD-a Brodarica-Krapanj, Grebaštica, Perković, Šibenik, Zablaće, Zaton i Bilice. Požar je pod nadzorom gasitelja.

 

Ranije:

 

Danas  15. 25 sati na nerazvrstanoj cesti Vrpolje-Perković dogodila se prometna nesreća i tom prilikom je došlo do samozapaljeljenja vozila i nastanka požara, izvijestila je šibenska policija.

-Prometna nesreća se dogodila tako što je 64-godišnjak upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarski oznaka, prilikom vršenja radnje polukružnog okretanja, prednjim dijelom vozila izletio izvan kolnika te naletio vozilom na kamen, uslijed čega dolazi do samozapaljenja automobila. U prometnoj nesreći nema ozlijeđenih osoba - priopćila je Sanja Baljkas, glasnogvornica šibenske policije.

Požar se proširio na nisko raslinje i makiju te je u tijeku gašenje požara u kojem sudjeluje 38 vatrogasaca s 13 vozila i dva kanadera.

24. listopad 2024 18:14