StoryEditorOCM
Crna kronikaDvije intervencije

Požar kod Rasline gasila dva kanadera i jedan air tractor, vatra je zahvatila površinu od 10 hektara. Gorjelo je i blizu naselja Crivac

Piše šibenski.hr
8. rujna 2021. - 09:20

Jučer je gorjelo i na području Šibensko-kninske županije, blizu naselja Crivac. S obzirom da je u blizini u preletu u izviđanju bio jedan protupožarni zrakoplov Air-tractor, on je preusmjeren na ovaj požar u njegovu začetku. Od zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP-a i DVD-a Drniš te DVD-a Ružić. S obzirom da se radilo o požaru u pograničnom području sa Splitsko-dalmatinskom županijom, iz te županije je u gašenju požara koji je zahvatio oko 0,4 ha niskog raslinja i makije, sudjelovalo 7 vatrogasaca DVD-a Muć sa 2 vatrogasna vozila. Požar je u 17:08 sati ugašen, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

I na području Plane kod Rasline izbio je požar otvorenog prostora koji je zahvatio oko 10 hektara trave, niskog raslinja, makije i borove šume, a u gašenju je sudjelovao ukupno 32 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Vodice i Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ova Brodarica-Krapanj, Pirovac, Vodice, Šibenik i Zaton.

Od zračnih protupožarnih snaga u gašenju požara bila su angažirana dva Canadaira te jedan Air.-tractor Fire Boss. Požar je lokaliziran u večernjim satima te je dio snaga otpušten s požarišta, a tijekom noći na sanaciji i osiguranju požarišta bilo je angažirano 7 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Zaton.

26. travanj 2024 06:30