StoryEditorOCM
Crna kronikaOLUJNA BURA DOSEZALA UDARE I OD 150 KILOMETARA NA SAT

Požar kod Jasenova i Grebaštice stavljen pod kontrolu, izgorjelo 23 hektara, obranjen auto - kamp Jasenovo (FOTO)

23. veljače 2019. - 12:22

NOVO, 10,00

Požar kod Jasenova lokaliziran je oko 9,45 sati i stavljen pod kontrolu gasitelja, saznajemo u Centru 112. Vatrigasci su još uvijek na terenu i obavljaju dogašavanje. Izgorjelo je oko 23 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a konačna šteta bit će poznata kasnije, nakon što se proglasi ugašenim. Najvažnije je da nema štete na kućama i turisttčkim objektima, iako je vatra, kako saznjemo, u jednom trenutku kada je prešla magistralu opasno zaprijetila auto kampu Jasenovo, ali je uspješno obranjen.

RANIJE

Olujna, a na momente čak i orkanska bura koja je čitavu noć i veći dio jutra 'mela'na šibenskom području,dosežući na mjestima i brzine veće od 150 kilometara na sat, nije jedina nevolja koju je, uz nagli pad temperature, na svega jedan stupanj iznad nule, donijela nagla promjena vremena. Nešto prije pet sati stigla je dojava o velikom požaru koji je buknuo na predjelu Jasenova prema Grebaštici, i u vrlo je kratkom vremenu, nošen jakim vjetrom, zahvatio 20-ak hektara površine. Prema podacima Cnetra 112 gori uglavnom trava i nisko rastinje, kuće zasad nisu ugrožene, a u borbui s vatrom na terenu je 38 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila. Zbog požara je do sedam sati na mjestu požara bila zatviorena i Jadranska magistrala.
Gori i na području Sedramića, kod Drniša, a u pitanju je također požar otvorenog prostora, u kojem također nisu ugrožene kuće ni naselja,

20. travanj 2024 00:35