StoryEditorOCM
Crna kronikaGrebaštica

Požar je pod kontrolom gasitelja, a procijenjena opožarena površina je oko 30 hektara: Trenutačno 27 vatrogasaca gasi i sanira požarište

Piše šibenski.hr
5. srpnja 2019. - 11:08

Požar kod Grebaštice, točnije iznad zaseoka Konobe, koji je planuo u četvrtak prijepodne pod kontorlom je gasitelja, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Trenutno je na gašenju i saniranju požarišta angažirano 27 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila. Požar je pod nadzorom gasitelja, a procijenjena opožarena površina je 30 hektara- kazala je Nina Francetić iz HVZ-a.

Inače, u gašenju požara otvorenog prostora na lokaciji Grebaštica – zaseok Konobe gdje je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma sudjelovala su ukupno 32 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila iz DIP Šibenik, JVP Šibenik i DVD-a: Šibenik, Grebaštica, Primošten, Brodarica – Krapanj, Zablaće, Perković i Zaton.

Na intervenciji gašenja požara, kao ispomoć zemaljskim snagama, sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor.

- Požar je bio lokaliziran u ranim poslijepodnevnim satima četvrtka, ali je zbog jakog vjetra došlo do ponovnog aktiviranja na istoj lokaciji kasno popodne- doznaje se u HVZ-u.

- Požar U Grebašitici je brzom reakcijom vatrogasaca i zračnih snaga stavljen pod kontrolu. Na području Grebaštice požar se, uslijed jakog vjetra, ponovno aktivirao te su vatrogasci brzo pristupili gašenju i tijekom cijele noći vršili saniranje požarišta– rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i još jedanput pozvao građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje zbog vremenskih prilika koje pogoduju širenju požara.

03. prosinac 2022 10:31