StoryEditorOCM
Crna kronikaKriv je!

Potvrđena presuda Horvatinčiću zbog pomorske nesreće u kojoj je smrtno stradao talijanski bračni par: zagrebačkom poduzetniku četiri godine i 10 mjeseci zatvora

Piše zadarski.hr
4. prosinca 2019. - 10:58

Županijski sud u Zadru potvrdio je prvostupanjsku presudu zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojom je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Horvatinčić je osuđen zbog pomorske nesreće iz kolovoza 2011. godine u kojoj je smrtno stradao talijanski bračni par Salpietro.

U sudskom vijeću bili su Marijan Bitanga, Dijana Grancarić i Hrvoje Visković kao predsjednik žalbenog vijeća, javlja Zadarski.hr.

Horvatinčić je 2015. godine osuđen na uvjetnu kaznu, a u drugom postupku 2017. ga je sutkinja Maja Šupe čak oslobodila krivnje za smrt talijanskih supružnika. Treća presuda je bila u ožujku ove godine. Prema njoj je Horvatinčić osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, no ta je presuda došla u pitanje zbog upitne nadležnosti sudovanja Općinskog suda u Šibeniku.

Naime, kako piše Novi list, zbog promjene Kaznenog zakona, niži sud nije zapravo smio voditi taj postupak jer  je za kazneno djelo izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom kazna povišena na 15 godina, a općinski sudovi su nadležni za kaznena djela za koja su predviđene kazne od najviše 12 godina zatvora.

24. travanj 2024 21:26