StoryEditor
Crna kronikaHvalili se javno

Posredstvom društvenih mreža uhitićena trojica ilegalno naoružanih muškaraca

13. studenog 2019. - 19:04

Karlovački policajci uhitili su trojicu muškaraca zbog posjedovanja ilegalnog automatskog oružja, a do njih ih je doveo video objavljen na internetskoj društvenoj mreži.

Zbog posjedovanja više komada oružja te odgovarajućeg streljiva, čije je posjedovanje, nabava ili prodaja zabranjena, uhićena su dvojica državljana Srbije na privremenom boravku u Hrvatskoj stari 40 i 34 godine te državljanin Hrvatske star 62 godine.

Predani su pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu odvedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.
Na videu s društvenih mreža, temeljem kojeg je policija krenula u akciju, nekoliko osoba pokazuje kako kod sebe posjeduju automatsko oružje te je policija, kako piše u priopćenju, pokrenula žurno kriminalističko istraživanje "da bi spriječili eventualno daljnje počinjenje bilo kojeg kaznenog djela".

Temeljem snimke je utvrđeno da je područje koje je vidljivo u nadležnosti Policijske uprave karlovačke te su ubrzo na području grada Karlovca pronašli tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem.

U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršene su pretrage vozila i doma na području Karlovca kojom prilikom je u jednom vozilu pronađeno više komada oružja i to automatska puška, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuće streljivo, a čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena.

 

item - id = 633000
related id = 0 -> 1137561
related id = 1 -> 1135838
30. studeni 2021 03:57