StoryEditorOCM
Crna kronikaUdario u katamaran

Pomorska nesreća u Vodicama: Teško ozlijeđeni 29- godišnji vozač skutera i njegova maloljetna suvozačica

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2021. - 09:37

U jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se oko 14,15 sati dogodila u Vodicama, teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani, izvijestili su iz šbenske policije u srijedu ujutro:

- Do pomorske nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran na kojem su bili državljani Republike Austrije. Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera, kao i njegova maloljetna suvozačica koji su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu.

Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje, kao i da se nisu uvjerili da 29-godišnjak nema potvrdu o osposobljenosti za upravljanje, koje postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

19. travanj 2024 20:55