StoryEditorOCM
Crna kronikaKrim istraga traje

Policija uhitila 20-godišnjaka koji je iznuđivao novac od posinka visokopozicioniranog HDZ-ovca: Očuhu je iz sefa navodno uzeo 350.000 kuna

Piše Marin Dešković
24. svibnja 2020. - 18:52

Zbog sumnje da je iznuđivao novac od maloljetnog sina HDZ-ova političara s područja Šibenika, policija je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Šibenika te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog iznude.

Osumnjičeni 20-godišnjak, čije ime ne objavljujemo zbog zaštite identiteta maloljetne žrtve, predan je pritvorskom nadzorniku Općinskoga državnog odvjetništva u Šibeniku, no nije poznato je li tužiteljstvo poslije protiv njega zatražilo određivanje istražnog zatvora. Osumnjičeni je prije dvije godine bio uhićen zbog sumnji da je radi preprodaje posjedovao oko kilogram amfetamina zbog čega mu se sudi u Šibeniku.

Slučaj navodne iznude izazvao je velik interes javnosti, pogotovo na području Šibenika, jer je očuh žrtve poznati političar, a dječak je novac, navodno oko 350.000 kuna, ocu uzimao iz sefa.

Prema jednoj verziji priče, dječaka su iznuđivali stariji mladići te je bio prisiljen ocu iz sefa uzeti novac jer se bojao za život.

Prema drugoj verziji, maloljetnik je dulje vrijeme potkradao svojeg oca te je novac dijelio u društvu u kojem se kretao, da bi ga zatim jedan od njegovih starijih poznanika počeo prisiljavati da mu taj novac nastavlja davati.

Iznudu je, pak, prijavio sam političar kada je otkrio da mu u sefu nedostaje novac, a policija je ubrzo uhitila 20-godišnjaka te je nad njime bila započeta istraga.

Kako neslužbeno doznajemo, policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje u slučaju navodne iznude zbog sumnji da je u nju bilo uključeno više osoba.

U nedjelju smo pokušali stupiti u kontakt s odvjetnikom 20-godišnjaka, ali nije se javljao na naše pozive. Ni obitelj osumnjičenika nije bila raspoložena za razgovor.

01. travanj 2023 06:24