StoryEditor
Crna kronikaU teškom je stanju

Policija sazvala izvanrednu presicu: Oglasili se o incidentu u kojem je teško pretučen bivši policajac i glumac, zvijezda serije 'Krim tim 2'

Piše JL/Hina
14. siječnja 2020. - 17:47

Zbog premlaćivanja Leona Lučića, bivšeg policajca i glumca u seriji 'KT2' koji je završio u komi nakon što je navodno kamatario čovjeka, policija je u utorak u 15:30 sazvala izvanrednu konferenciju za medije.

- Radili smo s osobom koja je bila žrtva, ali je u jednom trenutku odlučila sama poduzeti mjere. Oštećena osoba je sama krenula u klopku, bez dogovora s policijom, a sve ostalo je tajno - kratko su rekli iz PU zagrebačke, slično onome što su u ponedjeljak rekli u svojem priopćenju.

Potvrdili su i da se jedna osoba nalazi na bolničkom liječenju.
- Policija nije sudjelovala u realizaciji iznude, nego je oštećena osoba sama realizirala, na neki način, kazneno djelo iznude - poručili su nakon dodatnih pitanja novinara te otkrili i kako oštećeni kod sebe nije imao novac koji je trebao predati kamatarima.
Podsjetimo, bivši policijski inspektor Leon Lučić u utorak je zbog teških ozljeda opasnih po život, koje je zadobio u tučnjavi u Draganiću prošloga tjedna, iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Voditelj karlovačkog Centra 192 Davorin Janković izvijestio je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.

Uz Lučića je u karlovačku je bolnicu u petak bio doveden još jedan muškarac, ali on nije bio hospitaliziran, već "pregledan, obrađen te s ocjenom stanja pušten, a ne zadržan“.

Prema pisanju medija, povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca koju navodno ima i policija, a koja navodno dokazuje da je Lučić od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivao novac.
Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent "prepraćen, priveden i ispitan" zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se "radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.
Zbog okolnosti da iznuda spada u organizirani kriminal u domeni je Uskoka i tzv. policijskog Uskoka, a karlovačka državna odvjetništva ne rade na ovom predmetu, rekao je Hini zamjenik županijske državne odvjetnice Zdravko Car.

#LEON LUčIć

Izdvojeno