StoryEditor
Crna kronikaTROJAC ZAVRŠIO U PRITVORU

Policija razotkrila pomno planiranu prijevaru u Šibeniku: Krivotvorenjem dokumenata uknjižili se na stan umrlog 65- godišnjeg Šibenčanina, pa ga prodali za 75 tisuća eura

Piše Ante Talijaš
22. svibnja 2019. - 12:17

Zbog sumnji da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprava, zlouporabe osobne iskaznice i prijevare, pritvorena su tri muškarca iz Šibenika, a riječ je o 32-godišnjaku, 29-godišnjaku i 25 godišnjaku, te je protiv njih podnesena kaznena prijava šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu. Ovaj trojac, naime, pomno je isplanirao prijevaru kojom su stan u Šibeniku, nakon smrti njegova 65-godišnjeg vlasnika prodali 52-godišnjem muškarcu iz Poreča za 75 tisuća eura.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Šibenik utvrđeno je da je 32-godišnjak u listopadu prošle godine, preko 29-godišnjaka, uspostavio kontakt s 25-godišnjim mladićem, koji je po dogovoru da će dobiti novčanu naknadu dao svoju osobnu iskaznicu 29-godišnjaku. Ovu osobnu iskaznicu, 29-godišnjak je radi prijevare koristio u pravnom prometu prilikom sastavljanja krivotvorenog ugovora o kupnji stana u Šibeniku na kojemu su izradili lažan i krivotvoren pečat i potpis javnog bilježnika u Zagrebu, a na ugovor su stavili i krivotvoreni potpis pokojnog vlasnika stana. Takav krivotvoreni ugovor priložili su uz prijedlog za upis vlasništva u zemljišno-knjižni odjel Općinskog suda u Šibeniku, te se na temelju toga 6. prosinca prošle godine 25-godišnjak uknjižio kao vlasnik stana pokojnog 65-godišnjeg Šibenčanina, stana koji je bio zapečačen do okončanja ostavinskog postupka.

U cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, 25-godišnjak je 5. ožujka ove godine u Poreču, dovodeći u zabludu 52-godišnjeg muškarca s njime sklopio kupoprodajni ugovor o prodaji stana. Temeljem tog ugovora, 52-godišnjak iz Poreča je 25-godišnjem Šibenčaninu u cijelosti isplatio ugovorenu cijenu u iznosu od 75 tisuća eura, a u protuvrijednosti od 555 tisuća kuna.

Pored trojca koji su sudjelovali u isplaniranoj prijevari, kriminalističkog istragom je utvrđeno da je 36-godišnjak krajem veljače ove godine s predmetnog stana u Šibeniku skinuo službeni pečat koji je postavila ovlaštena osoba radi osiguranja stana do okončanja ostavinskog postupka. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu redovnim putem.

 

 

Izdvojeno

06. ožujak 2021 14:48