StoryEditorOCM
Crna kronikaGROZNA NESREĆA

Policija privela vozača Hitne pomoći (62) koji je pregazio troje maloljetnika na Bundeku

Piše Hina, JL
22. lipnja 2023. - 18:40
Priveden je vozač Hitne pomoći koji je na zagrebačkom Bundeku skrivio tešku prometnu nesrećuDamir Krajač/Cropix

U službene prostorije policije, priveden je 62-godišnji vozač hitne pomoći koji je u srijedu navečer na Bundeku udario troje 17-godišnjaka, objavila je PU zagrebačka. Dodaju kako je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će biti uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, navode u priopćenju.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba​ izrazio je ranije danas žaljenje zbog nesretnog događaja kada je vozilo Hitne pomoći u srijedu navečer na Bundeku udarilo troje 17-godišnjaka pa se nadaju brzom oporavku ozlijeđenih.

Iz Nastavnog zavoda pojasnili su kako je tim hitne medicinske pomoći na Bundek pozvan oko 21,30 sati radi intervencije prema maloljetnoj ženskoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon završetka intervencije, vozač je krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz te vozilom ozlijedio troje maloljetnika.

Dvije ozlijeđene osobe prevezene su u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, dok je jednom ozlijeđenom liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid i obavijesne razgovore s članovima tima hitne pomoći, što je službeno zabilježeno.

Vozač koji je upravljao vozilom Hitne pomoći je alkotestiran te je izostala reakcija na alkohol, a riječ je o novom vozilu koje je nabavljeno prošle godine.​

Iz Nastavnog zavoda također su napomenuli da je u srijedu sveukupno Hitna pomoć zbrinula 16 maloljetnih pacijenta, od čega je sedam pacijenata prevezeno na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, četiri pacijenta su prevezena u KBC Rebro, jedan pacijent je prevezen u Sestre milosrdnice, a četiri pacijenta su nakon zbrinjavanja otišla kući s roditeljima.

Zagrebačka policija izvijestila je kako su se ozlijeđeni maloljetnici nalazili u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći, dvoje ih je sjedilo na travi, a jedan je ležao.

Mladić je teško ozlijeđen, a maloljetnice lakše.

27. travanj 2024 09:50