StoryEditorOCM
Crna kronikaEKSKLUZIVNO

Policija privela 50-godišnjeg učitelja zadarske osnovne škole. Sumnja se da je spolno zlostavljao djevojčicu i dječaka

Piše Ivica Nevešćanin
3. ožujka 2024. - 19:22

Zbog sumnje da je spolno zlostavljao i iskorištavao djecu, policija je prošlog utorka uhitila 50-godišnjeg učitelja iz jedne zadarske osnove škole. U srijedu je, prema neslužbenim informacijama, izveden pred suca istrage koji mu je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva odredio jednomjesečni istražni zatvor.

- Potpisala sam izjavu o povjerljivosti i više od toga vam ne mogu reći – kazala nam je ravnateljica škole u kojoj je radi osumnjičeni profesor.

Kako neslužbeno doznajemo, profesora se tereti za dva kaznena djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju, odnosno prema jednom dječaku i jednoj djevojčici. Prijave su podnesene nedavno, ali nismo uspjeli doznati jesu li obje prijave vezane za profesorova rad u školi ili za neke njegove izvanškolske aktivnosti u kojima također ima doticaja s djecom. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela te kako ne bi utjecao na svjedoke.

Osumnjičeni profesor je inače poznat u zadarskim kulturnim krugovima po nizu istaknutih funkcija koje obnaša zadnjih dvadesetak godina.

05. svibanj 2024 03:33