StoryEditorOCM
Crna kronikaJe li požar kod Tribunja podmetnut?

Policija pokrenula istragu: Tko je otvorenim plamenom izazvao požar u kojem je izgorjelo oko 150 hektara površine, a bile su ugrožene i kuće?

Piše Ante Talijaš
27. veljače 2019. - 14:06

-Očevidom na mjestu požara koji je buknuo 23. veljače oko 10,45 sati kod Tribunja, utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen – izvijesila je na naš upit birokratskim riječnikom Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Dodala je kako temeljem ovih utvrđenih okolnosti slijedi daljnje policijsko postupanje.

Dakle, kad bi preveli ovo šturo policijsko priopćenje, požar koji je protekle subote buknuo na predjelu Orlov kruga u Vitrenicama između Vodica i Tribunja mogao bi lako biti podmetnut.

Podsjetimo, u požaru koji je nakon više od 30 sati borbe stavljen pod kontrolu gasitelja u nedelju oko 17 sati, izgorilo je oko 160 hektara površine. Zbog jakog vjetra i niske temperature, vatrogasci nisu imali pomoć zračnih snaga.

Tek u nedjelju oko podneva pozar je počeo gasiti jedan kanader, a potom i air-traktor, što je iscrpljenim vatrogascima olakšalo da obuzdaju vatrenu buktinju.

Na požarištu se izmijenilo oko 150 vatrogasaca iz JVP-a Vodica i Šibenika, te svih DVD-ova s podruđa županije predvođeni županijskim vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem i Ivicom Begićem, zapovjednik JVP-a grada Vodica.

Veliki obol u obrani kuća dali su mještani Tribunja i Sovlja koje je koordinirao općinski načelnik Marko Grubelić.

 

27. travanj 2024 05:35