StoryEditorOCM
Crna kronikaEPILOG AFERE ZAGAĐENJA VODE U VODICAMA

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv investitora Zorana Josipovića, prijeti mu dvije godine zatvora - dogradonačelnik Bosotin nije bio predmet istraživanja

Piše Ante Talijaš
1. kolovoza 2017. - 16:52

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oko zagađenja vodoopskrbnog sustava u dijelu ulice Blata i u Prvićkoj ulici u Vodicama, PU šibensko-kninska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv osumnjičenog Zorana Josipovića, a zbog onečišćenja okoliša iz nehaja. Ovom 37-godišnjem Vodičaninu, inače, članu Gradskog odbora HDZ-a grada Vodica, zbog kaznenog djela za koje se sumnjiči, prijeti dvogodišnja kazna zatvora.

Kako doznajemo u policiji, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni u svojstvu investitora i vlasnika zgrade u Prvićkoj ulici, tijekom prošle godine naručio kopanje bušotine za vodu u dvorištu ove zgrade, te je iza vodnog mjerila spojio podzemnu vodu na vodoopskrbni sustav zgrade.

Nadalje je utvrđeno da je pumpa koja podzemnu vodu tlači u sustav podešena na tlak od četiri bara, što je puno više od tlaka u vodovodnim cijevima, pa je došlo do povrata te vode u obrnutom smjeru. Dakle podzemna voda je ušla u gradski vodoopskrbni sustav, jer se zbog razlika u tlaku probila u suprotnom smjeru kroz vodomjer zgrade, na koji način je osumnjičeni protivno propisima u znatnoj mjeri ugrozio kakvoću vode, odnosno zdravlje ljudi na tom području.

Aktualni dogradonačelnik Vodica Stipe Bosotin, čija je građevinska tvrtka bila izvođač grubih radova na ovoj stambenoj zgradi u Prvićkoj ulici, nije bio predmet kriminalističkog istraživanja ovog skandala sa zagađenog vodom.




 

24. travanj 2024 05:43