StoryEditorOCM
Crna kronikaUdario ga 90-godišnji vozač

Policija otkrila detalje prometne nesreće na Brodarici: 43- godišnji vozač električnog romobila zadobio po život opasne ozljede

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2020. - 09:43

U prometnoj nesreći koje se dogodila u ponedjeljak 27. srpnja oko 21 sat na državnoj cesti D-8 u Brodarici, 43-godišnji vozač električnog romobila je zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je prevezen u Klinički bolnički centra Split, na daljnje liječenje, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko- kninske.

- Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 43-godišnjak pri upravljanju električnim romobilom, krećući se u mjestu Brodarica, asfaltnom površinom s istočne strane kolnika državne ceste D8, nakon čega s romobilom započinje prelaziti kolnik državne ceste, a da se prethodno, prije stupanja na kolnik, nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Uslijed toga na istočnoj prometnoj traci kolnika na bočni dio njegovog tijela i romobila prednjim dijelom nalijeće osobni automobil Nissan micra, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 90-godišnji vozač. Tom prilikom od siline udara vozila pješak tijelom udara prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila, nakon čega zajedno s romobilom biva odbačen prema naprijed i potom pada na kolnik- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

18. travanj 2024 23:24