StoryEditor
Crna kronikatragedija na Murteru

Policija opisala kako je poginuo maloljetni motociklist: vozio bez dozvole neregistrirani motor, kobno je bilo pretjecanje dva automobila

Piše šibenski.hr
22. listopada 2021. - 09:45
ilustracija/Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenska policija iznijela je detalje jučerašnje prometnoj nesreći koja se oko 15,55 sati dogodila na državnoj cesti 121 Murter - Jezera a u kojoj je smrtno stradao maloljetni motociklist.

- Do prometne nesreće je došlo na način da je maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljajući neregistriranim i neosiguranim motociklom Gilera koji je ranije odjavljen, dok nije imao uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, u desnom nepreglednom zavoju preko pune crte pretjecao dva osobna automobila. Prvi automobil je pretekao, a prilikom pretjecanja drugog automobila, da se prethodno nije uvjerio da to može napraviti na siguran način, dolazi do sudara motocikla i nadolazećeg osobnog automobila Honda zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja i koji je dolazio iz suprotnog smjera. Od siline udara i zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja.

O navedenoj prometnoj nesreće posebnim izvješćem će biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

item - id = 1137032
related id = 0 -> 1145380
related id = 1 -> 1145304
25. studeni 2021 05:49