StoryEditorOCM
Crna kronikaTragedija na Badnju večer

Policija objavila detalje prometne nesreće u kojoj je život izgubio 36- godišnji Šibenčanin A.D.

Piše šibenski.hr
27. prosinca 2019. - 10:54

U prometnoj nesreći koja se dogodila 24. prosinca oko 20.35 sati u Šibeniku, kod križanja državnih cesta D-8 i D-27 (Benkovačka cesta), teške i po život opasne ozlijede je zadobio 36-godišnji vozač motocikla, kojemu je 25. prosinca oko 00.10 sati u Općoj bolnici Šibenik konstatirana smrt, izvijestili su u petak iz šibensko- kninske policije.

Kako su kazali u policiji, tijelo preminulog je, po nalogu zamjenika Županijske državne odvjetnice, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik, radi vršenja obdukcije.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 44-godišnji vozač, pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot, karlovačkih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-27, dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-8 koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, izvršio radnju uključivanja na tu cestu (u smjeru Šibenika), a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Uslijed toga je došlo do sudara njegovog vozila i motocikla Honda, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač, a koji nije prilagodio brzinu kretanja motocikla osobinama ceste (raskrižje), vidljivosti (noć, neosvijetljeno-nema javne rasvjete), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Kako je rekla policijska glasnogovornica, od siline sudara osobni automobil se zadnjim dijelom rotira, dok se motocikl odbija od osobnog automobila, te zajedno s vozačem pada na sjevernu prometnu traku D-8, te u klizanju po istom izlijeće izvan kolnika sa sjeverne strane na zemljano kamenu površinu obraslu niskim i visokim raslinjem, gdje se u nekontroliranom klizanju zaustavlja na nižem nivou od kolnika za 1,6 metara.,

- Protiv 44-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu- zaključila je policijska glasnogovornica.

18. travanj 2024 01:44