StoryEditor
Crna kronikaplamena buktinja

Policija objavila detalje požara na jahti u Bilicama: zapalila se krma i brod je u potpunosti izgorio, vlasnik je 32-godišnji Nijemac

Piše Šibenski.hr
4. ožujka 2021. - 09:50
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su jutros o detaljima jučerašnjeg požara na jahti u marini Stubalj u Bilicama.

Podsjetimo, oko 17 sati dojavljeno je da gori brod u lučici, no vatrogasci koji subrzo došli na teren nisu uspjeli ugasiti plamenu buktinju te je plovilo završilo na dnu mora.

'U jučerašnjem događaju u Bilicama, oko 16,55 sati, došlo je do izbijanja požara na plovilu 32-godišnjeg njemačkog državljanina na kojem su se, osim njega, nalazile još dvije osobe.

Po pristajanju plovila uz obalu izbio je požar na krmenom dijelu kojeg prisutne osobe nisu uspjele ugasiti te su plovilo odvezale i odgurnule na sredinu zaljeva kako ne bi ugrozili druga plovila. Po pristupanju vatrogasaca na siguran način se pristupilo gašenju, ali plovilo je oko 19,07 sati potonulo. Na mjestu potonuća nema tragova onečišćenja dok nitko s plovila nije ozlijeđen.

Slijedi daljnje postupanje kako bi se utvrdile okolnosti izbijanja požara na plovilu', izvijestili su iz šibenske policije.

14. svibanj 2021 09:48