StoryEditorOCM
Crna kronikavelika prijevara

Policija objavila detalje nevjerojatne krađe 2,3 milijuna kuna iz šibenske bolnice, uhićen jedan od zaposlenika

Piše Šibenski.hr
16. rujna 2022. - 09:56

U Službi kriminalističke policije u Šibeniku, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave čime je javnu ustanovu u kojoj je radio oštetio za 2,3 milijuna kuna. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o zaposleniku Opće bolnice u Šibeniku.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao zaposlenik javne ustanove, koristeći svoj položaj i ovlasti koje su mu povjerene u službi, u više navrata od listopada prošle godine do kraja ožujka ove s poslovnog računa javne ustanove u svoju korist, na svoje tekuće račune otvorene kod više banaka, uplaćivao veće novčane iznose koji su bili namijenjeni za plaćanje dobavljača za isporučenu robu.

Prilikom plaćanja osumnjičeni je u poslovnoj dokumentaciji lažirao broj IBAN-a dobavljača na način da je umjesto ispravnog broja dobavljača unosio broj IBAN-a svojih tekućih računa, shodno čemu je u navedenom razdoblju u svoju korist, a na štetu predmetne javne ustanove, s računa javne ustanove isplatio sebi ukupno 2.294.093,91 kunu – opisali su prevaru u šibenskoj policiji.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

18. travanj 2024 20:41