StoryEditorOCM
Crna kronikaima li kraja...

Policija i Uskok razotkrili još jedan lopovluk u Ini: Zbog plinske afere u kojoj je uhićen Damir Škugor ‘palo‘ još dvoje ljudi

Piše Željko Petrušić/JL
10. listopada 2022. - 09:50

Policija i USKOK jutros su započeli još jednu akciju uhićenja na zagrebačkom području.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, radi se o akciji koja je povezana s plinskom aferom u kojoj je nedavno uhićen Inin direktor Damir Škugor, a zajedno s njim i suvlasnici tvrtke OMS Upravljanje Goran Husić i Josip Šurjak te direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

Radilo se o, prema optužbi, protuzakonitoj prodaji plina tvrtki OMS Upravljanje po fiksnoj cijeni od nepunih 20 eura po megavatsatu, pri čemu je Ina, s obzirom na to da je OMS Upravljanje isti taj plin prodavao i do 200 eura po megavatsatu, oštećena za milijardu kuna. Gotovo pola milijarde kuna završilo je na računu oca Damira Škugora, šibenskog umirovljenika Dane Škugora.

Istražitelji su u međuvremenu otkrili da je postojala još jedna slična, paralelna "priča" u kojoj su direktori iz Ine pokušali ostvariti dodatnu osobnu zaradu kroz trgovinu plinom s još jednom tvrtkom. Navodno se ne radi o enormnim iznosima kao u slučaju Damira Škugora i OMS ulaganja.

No, po svemu sudeći istraga će se sada za ovaj novi slučaj proširiti u odnosu na Damira Škugora, ali i još jednog direktora u Ini, kao i na direktora tvrtke s kojom je ugovorena prodaja plina ispod tržišnih cijena.

Dok se Damir Škugor i dalje nalazi u istražnom zatvor, njegov kolega iz Ine Stjepan L. i direktor tvrtke za trgovinu plinom Vlado M. jutros su uhićeni te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

18. travanj 2024 12:57