StoryEditorOCM
Crna kronikadobio više udaraca

Policija dovršila kriminalističko istraživanje o sukobu u kojem je sudjelovao brat zlatne kninske olimpijke

Piše Šibenski.hr
22. veljače 2023. - 13:38

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 32-godišnjakom zbog narušavanja javnog reda i mira te pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, izvijestili su iz Policijske uprave šbensko- kninske:

- Postupajući 18. veljače prema dojavi Opće bolnice „Hrvatski ponos“ da je jedna osoba zatražila liječničku pomoć zbog ozljeda zadobivenih u tjelesnom napadu druge osobe, utvrđeno je kako je 18. veljače oko 4,30 sati u Kninu došlo do narušavanja javnog reda od strane 22-godišnjaka i 32-godišnjaka u smislu obostranog verbalnog vrijeđanja kao i naguravanja. Za navedeni događaj osobama su uručene Obavijesti o počinjenom prekršaju iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik šibensko- kninske policije.

Kako su kazali u policiji, daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je između 22-godišnjaka i 32-godišnjaka naknadno došlo do novog sukoba, a tijekom kojeg je 32-godišnjak tjelesno napao 22-godišnjaka i pritom mu zadao više udaraca, uslijed kojih je 22-godišnjak zadobio ozljede koje su u Općoj bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije. Nakon liječničkog pregleda 22-godišnjak je otpušten iz bolnice na kućnu njegu.

- Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 22-godišnjaka biti će podnesen Optužni prijedlog, dok je protiv 32-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ opisano u čl. 118. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona, a isti je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- rekao je policijski glasnogovornik.

image

 Matea Jelić

Ronald Goršić/Cropix

Premda policija ne navodi imena sudionika sukoba, neslužbeno se doznaje kako je 22- godišnjak brat zlatne kninske olimpijke Matee Jelić. Naime, Matea je o spomenutom incidentu koji se zbio ispred kninske crkve izvijestila javnost u nedjelju, 19. veljače:

- U 5 ujutro čekala sam brata da me odvede na pripreme i bila sam ljuta dok sam ga čekala jer sam bila umorna i u svojim mislima. Otišla sam sama i na kraju je došla do mene priča iza svega koja mi je slomila srce...", napisala je Matea u uvodu pa otkrila tužne detalje:

"Osoba koju sam smatrala prijateljem i za čijeg oca sam se borila i donijela mu medalju s jednog natjecanja jer im je obitelj snašla tragedija…to jutro napao je mog brata i gušio ga ispred crkve. Drago mi je da nisam odmah znala ovo sve jer sam dobila dan da razmislim i odem na misu."

Matea je za kraj poslala i jasnu poruku napadaču.

"Poruka je danas bila da ljubimo svoje neprijatelje i molimo se za njih. Moja osveta sad je oprost. Zlo je jako moćno i ima ga svuda oko nas. Ali ljubav je jača. Ništa na ovom svijetu nije bitno i molim se za tebe zato što znam koliko si roditelja već povrijedio jer si im dirao djecu. Isto tako želim da ti roditelji dobiju snage i vjere da ti oproste jer ja ne znam tu bol koju oni imaju dok gledaju djecu povrijeđenu. I nadam se da će ljubav Božja pobijediti ovo zlo koje si pokušao donijeti u moju obitelj", poručila je Matea.

Kasnije je 25-godišnjakinja iz Knina obrisala post.

19. travanj 2024 16:52