StoryEditorOCM
Crna kronikaSPREMNI ZA OBRAČUN

Policajci u zadnji tren spriječili žestok sukob navijača uoči utakmice Vatrenih na Poljudu, donosimo detalje priče

Piše Mišel Kalajžić
27. ožujka 2023. - 16:04

Zadarski policajci doveli su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru petoricu hrvatskih državljanina u dobi od 26, 23, 22, 20 i 19 godina uz optužne prijedloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Naime, policijski službenici su u subotu, oko 19.15 sati, na autocesti A1, na području Zemunika Gornjeg, zaustavili automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je u smjeru juga upravljao 20-godišnjak.

Vizualnim pregledom automobila uočena su pirotehnička sredstva te druga sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda, slijedom čega su vozač i četvorica putnika privedeni u službene prostorije policije, a automobil premješten na parkirališni prostor pod nadzorom policije.  

Tijekom kriminalističkog istraživanja, na temelju naredbi nadležnih sudova, obavljena je pretraga automobila te domova i drugih prostorija kojima se osumnjičenici koriste.  

Pretragom automobila, u prtljažniku je pronađeno više komada pirotehničkih sredstava, drvene i improvizirane palice te nadražujući sprej, dok je kod vozača pronađeno i oko 1,8 grama marihuane. Također, pretragom doma i drugih prostorija su kod 26-godišnjaka pronađena i oduzeta tri pirotehnička sredstva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, petorica osumnjičenika su, zbog protupravnog ponašanja u vezi s održavanjem športskog natjecanja, dovedena na nadležni sud uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a 20-godišnjak i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

25. rujan 2023 03:51