StoryEditorOCM
Crna kronikapobjegli nakon oluje

Pokrenuta istraga zbog ratnog zločina u općini Promina: Jovica V. i Đuro D. iz Knina zlostavljali 65-godišnjeg civila pa ga smaknuli ispred kuće

Piše Šibenski.hr
9. svibnja 2022. - 14:20
Dvojica Kninjana terete ih da su u zaseoku Džaje tukli i zlostavljali 65-godišnjeg civila, a potom ga izveli iz kuće i ubili s više hitacaIlustracija Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu pokrenulo je istragu protiv dvojice državljana RH i Republike Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da su početkom 1993. kao pripadnici 75. motorizirane brigade vojske Srpske vojske Krajine počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom u okupiranom selu Mratovo u općini Promina, piše Dalmatinski portal.

Terete ih da su u zaseoku Džaje tukli su i zlostavljali 65-godišnjeg civila hrvatske nacionalnosti, a potom ga izveli iz kuće i na otvorenom prostoru ispucali iz automatske puške više hitaca u njega. Čovjek je preminuo na mjestu događaja. 

Osumnjičenici Jovica V. i Đuro D. su iz Knina. Premda imaju hrvatsko državljanstvo, od Oluje ne borave u Hrvatskoj. Županijsko državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora.

20. travanj 2024 06:20