StoryEditorOCM
Crna kronikaZbog smrti pješaka

Pokrenuta istraga protiv 50- godišnjaka iz Bilica: Pod utjecajem alkohola usmrtio starca, prijeti mu do 12 godina zatvora

Piše Šibenski.hr
4. srpnja 2018. - 11:20

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv D.S. (50) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom zbog čega mu prijeti od tri do 12 godina zatvora.

Kako navode u šibenskom tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak 26. veljače ove godine u popodnevnim satima u Bilicama, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola uslijed čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, a brzinu kretanja vozila nije prilagodio situaciji da vozi kolnikom djelomično zaleđenim i prekrivenim snijegom te nije obratio pažnju na pješaka koji je prelazio kolnik dolazeći mu s desne strane.

U DORH-u ističu kako se osnovano sumnja da je prednjim dijelom automobila naletio na tog pješaka i odbacio ga na kolnik te je pješak uslijed udara automobila i pada zadobio višestruke osobito teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo nekoliko dana kasnije u Općoj bolnici u Šibeniku.

18. travanj 2024 19:10