StoryEditorOCM
Crna kronikaTužni ispraćaj

Pokopano četvero mladih koji su tragično stradali u prometnoj nesreći u Starim Mikanovcima

Piše Šibenski.hr/JL
2. kolovoza 2020. - 17:59



Što je nagnalo 19-godišnjeg Ivana Majhena da na lokalnoj cesti iz Vrbice prema Starim Mikanovcima, u četvrtak oko 1 sat, doda gas, te nakon samo jednoga prijeđenoga kilometra Audijem udari u kuću i u smrt odvede sebe i još troje svojih vršnjaka, možda se nikada neće znati, pita se Jutarnji list.


Nakon što je policija po nalogu Općinsko državne odvjetnice u Vinkovcima obavila očevid, čitav spis je navodno predan Odjelu za mladež Općinskoga državnoga odvjetništva u Vukovaru. Naime, ocijenjeno je da je upravo taj odjel tužiteljstva nadležan jer su svi stradali ili maloljetnici, ili mlađi punoljetnici.


Vukovarsko tužiteljstvo za mladež sada će najvjerojatnije naložiti potrebna vještačenja kako bi se vidjelo prije svega kojom je brzinom Audi vozio prije nego što je udario u kuću. Također, svim žrtvama nesreće izvađena je krv te poslana na analizu kako bi se utvrdila ili otklonila prisutnost alkohola ili droga.


Budući da su vozač, ali i svi putnici u autu preminuli, te se protiv nikoga neće moći pokrenuti kazneni progon zbog prometne nesreće, rezultati istrage mogli bi biti važni u slučaju da obitelji poginulih budu pokretali parnice zbog naknade štete prouzročene gubitkom djeteta.


Osim 19-godišnjega Majhena, najmlađa žrtva u “Audiju smrti” bila je 18-godišnja Lea Pajtak, koja je sljedeće godine trebala maturirati. Majhen te Marijan Petrić (18) i Ante Gazić (20) završili su srednju školu.


Gazić je kao konobar radio u lokalu “Kafi”, gdje se četvero mladih našlo oko 1 sat poslije ponoći, minute prije strašne nesreće. Petrić se nakon završene škole odlučio na poziv profesionalnoga vojnika te je prošao obuku, a na jesen je trebao i početi raditi u vojsci u Gašincima. Majhen je pak upisao fakultet na koji je trebao ići najesen.


Umjesto toga jučer su se od četvero mladih njihova rodbina i prijatelji opraštali na grobljima u Starim Mikanovcima, Vrbici i Mrzoviću.
Načelnici Općina Stari Mikanovci i Semeljci jučerašnji dan, 1. kolovoza, zbog strašne nesreće proglasilo je danom žalosti, a zastave na svim javnim zgradama spuštene su na pola koplja.


Njihov omiljeni lokal “Kafi” u kojemu su se te večeri našli na svojoj Facebook stranici objavio je da do daljnjega ne radi. Od Kafija do mjesta nesreće nema niti minutu vožnje, odnosno, kako smo izmjerili, točno 1170 metara. U sudaru je četvero putnika ostalo mrtvo na licu mjesta, podsjeća Jutarnji list.

 

25. travanj 2024 01:46