StoryEditorOCM
Crna kronikaprostor Jadrtovca i Žaborića

Podmetnuo jedan od najopasnijih požara ove sezone na šibenskom području: Uhićen 31- godišnjak koji je potpalio vatru na više mjesta

Piše šibenski.hr
27. kolovoza 2021. - 09:41

U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestili su iz šibenske policije u petak ujutro.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 25./26. kolovoza na području Jadrtovca i Žaborića, na više mjesta namjerno izazvao požar koji se proširio i zahvatio nisko raslinje i borovu šumu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

Podsjetimo, riječ je o jednom od najopasijih požara zabilježenih tijekom ove požarne sezone na šibenskom području. Vatra je u jednom trenutku bila ozbiljno zaprijetila kućama u Žaboriću, no vatrogasci su je otklonili brzom intervencijom.

Zbog požara kojije podmetnuo 31- godišnjak u noći sa srijede na četvrtak nekoliko sati bila je zatvorena i Jadranska magstrala, dok je južni dio županije ostaobez struje.

Požar je stavljen pod kontrolu u četvrtak tijekom jutra kada su intervenirala i dva kanadera,dok je lokaliziran tek u četvrtak oko19 sati.U tom požaru izgorjelo je oko 40 hektara

20. travanj 2024 02:11