StoryEditorOCM
Crna kronikaKiše je, vozači i pješaci-oprez

Pješakinja stara 42 godine zadržana u bolnici, na pješačkom je oborio 37-godišnji vozač SAAB-a koji je prebrzo vozio

6. veljače 2017. - 10:51

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 18 sati u Šibeniku u Ulici 113. šibenske brigade, na Meterizama je teže ozlijeđena 42-godišnja pješakinja, koja je zbog zadobivenih ozljeda zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Prometnu nesreću je skrivio 37-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom Saab, šibenskih registracijskih oznaka. On je vozio brže nego što je trebao i nije se uspio zaustaviti prije pješačkog prijelaza kako bi propustio propuštanja pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz.

Kada je procijenio da se neće moći zaustaviti, vozač je stisnuo kočnicu, međutim nije bilo pomoći. Svojim vozilom je naletio na pješakinju, koja je od udara pala na kolnik.

Protiv 37-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Inače, u nedjelju poslijepodne u Šibeniku se dogodila još jedna prometna nesreća u kojoj je automobil udario pješaka. Bilo je to kod benzinske crpke "Lukoil". Na sreću, ta je nezgoda prošla bez težih posljedica.

Budući da je jučer popodne padala kiša i kolnici su bili skliski i to je jedan od uzroka nesreća. Pošto će slični uvjeti vladati i danas, pozivaju se svi sudionici u prometu na dodatni oprez.

26. travanj 2024 18:40