StoryEditorOCM
Crna kronikaSISAK U SUZAMA

Pijani vozač ubio nogometaša (17): ‘Bio je dijete za poželjeti, tek se oporavio od tragedije‘

Piše Tomislav Kukec
22. veljače 2023. - 11:56

Sisačko naselje Galdovo u suzama je otkako se doznala vijest da je u teškoj prometnoj nesreći u utorak navečer život izgubio mladi i perspektivni nogometaš, 17-godišnji Sven Ovanin, vratar lokalnog nogometnog kluba ŠNK Frankopan.

Kako je izvijestila policija, oko 22.15 sati na raskrižju Galdovačke ulice i Ulice Braće Perković u Sisku, dogodila se prometna nesreća kada je 36-godišnjak s područja Popovače upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, udario je u moped kojim je upravljao 17-godišnjak, a koji je bio zaustavljen radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od siline udara, 17-godišnjak je na mjestu događaja smrtno stradao, dok je moped odbačen na suprotnu prometnu traku gdje je na njega naletio automobil, kojom prilikom je putnica u automobilu zadobila lake tjelesne ozljede.

Ravnatelj OŠ Galdovo Josip Tominac bio je učitelj pokojnom Svenu. Kaže kako je cijela škola, ali i cijeli grad u šoku.

- Bio je jako dobro dijete, dijete za poželjeti. Dobar, miran, povučen, a ipak omiljen u društvu. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pogotovo jer je ovo druga tragedija u obitelji u kratkom vremenu. Nedugo nakon potresa, prije dvije godine, preminuo mu je otac i to ga je jako pogodilo. Taman se kroz nogomet počeo opuštati. Predsjednik kluba rekao mi je da je jako talentiran i da se pomalo oporavlja od svog stresa. Bio je sretan jer je stavljen u seniorsku ekipu, obožavao je nogomet - u šoku nam je ispričao Tominac.

Mladić je pohađao Industrijsko-obrtničku školu u SIsku, a živio s majkom u naselju Galdovo gdje se i dogodila nesreća.

Očevidom na mjestu stravičnog događaja rukovodila je županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

U vremenu od 22.25 do 3 sata za sav promet bila je zatvorena državna cesta D-36.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

24. travanj 2024 09:38