StoryEditorOCM
Crna kronikaNIZ PREKRŠAJA

Pijani vozač kod Zagreba udario dvije maloljetnice: Vozio je s 1,8 promila, bez vozačke i prometne, sudac mu izrekao kaznu od 29.200 kuna

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
21. kolovoza 2019. - 15:13

Vožnja u ponedjeljak kasno navečer kroz Veliku Bunu nadomak Zagreba itekako je prisjela 38-godišnjem vozaču koji je u pijanom stanju autom udario u dvije maloljetnice.

Sreća u nesreći je da su djevojčice lakše ozlijeđene, a nesavjesni vozač je, obzirom na niz počinjenih prekršaja, po žurnom postupku pravomoćno kažnjen sa 29.200 kuna! Osim novčane kazne, na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Velikoj Gorici izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilima narednih godinu dana.

No krenimo redom. Oko 22.20 sati prekjučer, 38-godišnjak je vozio Opel Astru kroz Veliku Bunu. Imao je u sebi 1,80 promila alkohola u krvi, te je dolaskom do kućnog broja 102., bez da je prilagodio brzinu kretanja pješacima koji su nailazili, prekasno reagirao.

Auto nije uspio na vrijeme zaustaviti pa je naletio na dvije maloljetne pješakinje koje su se kretale uz rub kolnika. Na mjesto nesreće odmah je stigla Hitna pomoć koja je unesrećene djevojke prevezla u KBC Zagreb gdje su im utvrđene lakše ozljede.

Policija se, u međuvremenu, pozabavila vozačem. Utvrdili su tijekom očevida da je nesreću skrivio dok mu je bila oduzeta vozačka dozvola zbog zdravstvene nesposobnosti, a ujedno nije imao ni važeću prometnu dozvolu jer je istoj istekao rok važenja.

Protiv 38-godišnjaka, policija je podnijela optužni prijedlog zbog niza prekršaja – vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje neprilagođenom brzinom, vožnje pod zabranom i to neregistriranog vozila te činjenice da nije odjavio prometnu dozvolu, a u konačnici i jer je skrivio prometnu nesreću s ozljeđenim osobama.

Jučer su ga policajci, nakon obrade i otriježnjenja, prepratili na sud gdje sudac, sasvim opravdano, nije imao milosti već je vozaču izrekao veliku novčanu kaznu.

30. rujan 2023 11:59