StoryEditorOCM
Crna kronikaOčevid prometne u Bilicama

Pijani 50- godišnjak automobilom oborio 73- godišnjeg pješaka koji je prelazio cestu izvan "zebre"! Pješak ima po život opasne ozljede

Piše Šibenski.hr
27. veljače 2018. - 10:42

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 18,10 sati u Bilicama, 73-godišnji pješak je zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, izvijestili su iz šibenske policije u utorak.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola, pri upravljanju osobnim automobilom Mini One, šibenskih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste i atmosferskim prilikama, u kočenju prednjim dijelom vozila naletio na 73-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik na mjestu na kojem ne postoji obilježeni pješački prijelaz i koji nije prije stupanja na kolnik vodio računa da ne ometa promet vozila- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Kako kažu u policiji, od siline udara tijelo pješaka je palo na poklopac motora, a potom na prednje vjetrobransko staklo vozila, nakon čega je pješak pao na kolnik ispred osobnog automobila.

Protiv 50-godišnjeg vozača će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

19. travanj 2024 18:55