StoryEditorOCM
Crna kronikapožar okrenuo smjer

Otvara se nova fronta, obranjene kuće u Zatonu: jedan plameni krak ide prema Šibenskom mostu i Jadriji, a drugi prema Vodicama!

Piše šibenski.hr
13. srpnja 2022. - 22:57

Boris Dukić, zapovjednik DVD-a Zaton, za N1 je rekao da su u kasnim večernjim satima obranjene sve kuće u Zatonu, no požar nije pod kontrolom. Vatra se okrenula na drugu stranu i sad jedan dio ide prema Šibenskom mostu i mjestu Jadrija, a drugi dio ide prema Vodicama.

“Obranjene su sve kuće u Zatonu, požar ide prema Šibenskom mostu i mjestu Jadriji, a jedan dio ide prema Vodicama”, rekao je Boris Dukić i dodao:

“Nitko nije ozlijeđen, nadamo se da će tako ostati.”

Prisjetio se posljednjeg velikog požara na tom području: “2017. smo imali velik požar na području Zatona i mislili smo da ne može biti gori, ali to je neusporedivo prema ovome danas. Požar je doslovno bio u svakom dvorištu. U centru mjesta je crkva, planuo je zvonik, brzo smo ga ugasili.”

Potvrdio je da na tom području ima “zvončića” iz Domovinskog rata: “Nažalost, da. Zaton je za vrijeme agresije pretrpio nekoliko napada kasetnim bombama, a njih je teško očistiti, to su mali zvončići.”

Mještanima je poručio da ostanu hrabri: “Čeka nas teška večer, mještani će provesti večer bez struje jer su oba dalekovoda izgorjela.”

26. travanj 2024 21:40