StoryEditorOCM
Crna kronikaIncident na Jordanovcu

Otkrivamo nove detalje divljanja u zagrebačkoj bolnici: supruga pacijenta koji je preminuo od raka pluća optužila liječnike da su ga otrovali morfijem, sin umrlog još je u bijegu

Piše JL
27. siječnja 2019. - 16:18

Zagrebačka policija ekspresno je privela tužiteljstvu nasilne članove obitelji preminulog pacijenta na odjelu Zavoda za tumore zagrebačke bolnice Jordanovac koji su napali liječnike i medicinsko osoblje te demolirali bolnički inventar. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, istražitelji su doznali da je jedan od glavnih sudionika napada, 26-godišnji osumnjičenik, uspio pobjeći.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o M. Š., sinu Nenada Š. koji je na odjelu Zavoda za tumore nedavno preminuo zbog karcinoma pluća.

Članovi njegove obitelji, međutim, krivnju za njegovu smrt svalili su na liječnike te se odlučili na prilično agresivan napad. Kako neslužbeno doznajemo, za napad je policija, osim M. Š., osumnjičila i njegovu majku, suprugu preminuloga Nenada Š., 49-godišnju R. B., te još dvoje njihove djece - maloljetnog sina te 25-godišnju kćer V. Š.

Kako je priopćeno, članovi obitelji krivili su liječnike i medicinsko osoblje, verbalno ih i fizički napali, razbijali stakla i bacali čaše na njih. Iako se u petak spominjalo sedmero počinitelja, nakon policijske istrage policija je privela četiri osobe, a u subotu oko 15 sati u tužiteljstvo je policijskom “maricom” prvo dovezena jedna žena. Svi su prijavljeni zbog tri kaznena djela: prijetnji na štetu četiriju zdravstvenih djelatnika bolnice na Jordanovcu i jednog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari na štetu spomenute zdravstvene ustanove.

S obzirom na to da je 49-godišnja R. B. jednom liječniku u bolnici prijetila i bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima upućivala ozbiljne prijetnje po život, a 25-godišnja V. Š. je prijetila smrću i udarila liječnika, policija je čak i pretražila kuću u potrazi za bombom ili oružjem, ali ih nije pronašla. Kako neslužbeno doznajemo, članovi obitelji na osoblje su počeli vikati da su njihovu suprugu i ocu davali morfij te ga tako ubili. M. Š. je, navodno, zaprijetila i da će o svemu obavijestiti novinare.

Osim za prijetnje, svi navedeni sumnjiče se i da su na štetu zdravstvene ustanove oštetili stakla na ulaznim dvokrilnim vratima i prozoru te televizor u bolesničkoj sobi. Sve troje osumnjičenih, majka i njezino dvoje djece, predani su jučer poslijepodne pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava, kao i protiv njihova odbjeglog sina, odnosno brata M. Š.

Policija također istražuje postoje li u postupanju osumnjičenika obilježja još nekih kaznenih djela na štetu osoblja Zavoda.

Jer, kako smo jučer izvijestili, nakon divljačkog ispada članova obitelji preminulog lakše su ozlijeđene tri osobe - medicinska sestra, policajac i još jedna osoba, a policija je u svladavanju nasilnih članova obitelji morala primijeniti sredstva prisile te intervenirati s nekoliko vozila kako bi ponovno uspostavila red na odjelu i spriječila ih u daljnjem divljanju i prijetnjama.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, nakon ispitivanja troje uhićenih, protiv svih četvero osumnjičenika, uključujući i odbjegloga M. Š., istražnom je sucu zagrebačkoga Županijskog suda predložila određivanje istražnoga zatvora. Sudac je smatrao da u slučaju maloljetnog sina nema potrebe za istražnim zatvorom, a 49-godišnjoj R. B., njezinoj 25-godišnjoj kćeri V. Š. i odbjeglome M. Š. odredio ga je zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Za odbjeglim M. Š. sada će biti raspisana tjeralica. Odvjetnik pritvorene R. B. Neven Gotal rekao nam je da će se žaliti na odluku o istražnom zatvoru.

19. travanj 2024 13:48