StoryEditorOCM
Crna kronikastrava u poljskoj

Otac s dvjema kćerima dobio troje djece, njihova sudbina šokirala je sve: tko bi rekao da se tu zbivaju takve grozote

Piše vijesti sd
18. rujna 2023. - 16:15

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotani u plastične vreće pronađeni su plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske, piše Mirror, prenosi Jutarnji list.

Pjotr Gjerašik (54) i njegova kći Paulina Gjerašik (20) uhićeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznom odnosu te da su ubili spomenutu novorođenčad.

Pjotr Gjerašik optužen je za tri ubojstva te incestuozne odnose s kćeri Paulinom i drugom kćeri. Paulina Gjerašik optužena je za dva ubojstva i incestuozni odnos sa svojim ocem.

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik roditelji su dvoje od troje ubijene djece, a njihova je veza navodno bila sporazumna..

kći skrivala trudnoću

Gjerašik i njegova druga kći roditelji su trećeg djeteta. Ta je njegova kći ostala trudna nakon što ju je otac prisilio na seks. Tužitelji sumnjaju da on ubio treće od troje mrtve novorođenčadi.

Nakon što mu je prije otprilike 15 godina preminula supruga, Pjotr Gjerašik doselio se u Černiki kako bi se brinuo za svoju djecu

- Otac je ostao sam s djecom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstarija su se već odselila. Piotr je ostavljao dobar dojam. Dvorište je bilo neuredno, ali je ugradio nove prozore. Nije bilo naznaka da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu kako bi brali gljive. Obični su to ljudi bili. Tko bi rekao da su se u njihovu domu događale takve grozote - rekao je jedan žitelj sela Černiki.

Jedna je prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala da je ona trudna jer je počela nositi širu, veću odjeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzela tri tjedna slobodno od posla, međutim na njega se vratila nakon tjedan dana.

kći skrivala trudnoću

- Svi smo mislili da je trudna. Mislim da je oko struka svezala remenje. Napravila je improvizirani korzet. Kad se vratila s odmora, bilo je jasno da je došlo do neke promjene. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ne zna ništa o tome i sve porekla - rekla je jedna djelatnica trgovine u kojoj je Paulina Gjerašik radila.

- Živjeli su kao par. Ona ga je oslovljavala s "Pjotre". Držali su se za ruke. Prije par mjeseci, obrijao joj je glavu kako je drugi dečki ne bi gledali. On je za nju bio Bog - rekao je drugi žitelj Černikija.

Jedna je Paulinina kolegica s posla rekla da ju je prijavila socijalnoj službi nakon što je vidjela potresne poruke koje je slala svome ocu.

Trenutno se provode obdukcije nad ostacima tijela novorođenčadi. Policija pretražuje kuću u kojoj su živjeli Pjotr i Paulina Gjerašik.

image

Otac i kći uhićeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznom odnosu te da su ubili novorođenčad (ilustracija)

/Shutterstock
01. prosinac 2023 03:27