StoryEditorOCM
Crna kronikaImam tvoj PIN

Optužen dostavljač javne tvrtke iz Drniša: bankovnu karticu s PIN-om nije dostavio na adresu, nego je krivotvorio potpis te ispeglao 5 tisuća kuna

Piše Šibenski hr.
3. kolovoza 2021. - 10:14

U 1. Policijskoj postaji Split u suradnji s Policijskom postajom Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom osumnjičenim za računalnu prijevaru i pronevjeru na štetu 28-godišnjaka, kao i krivotvorenje isprava na štetu javne tvrtke.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 18. lipnja 2020.g. u Ružiću, s namjerom pribavljanja imovinske koristi, kao zaposlenik javne tvrtke krivotvorio potpis oštećenog prilikom dostave pošiljke te nije oštećenom isporučio karticu od banke s PIN-om, a koju karticu je u narednom razdoblju koristio i napravio 8 novčanih transakcija vrijednosti 4.683,07 kuna što je zadržao za sebe. Ovakvim postupanjem je javnu tvrtku doveo u zabludu da je pošiljka isporučena, a oštećenom i banci nanio materijalnu štetu.

Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem kao i temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 28. srpnja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika u mjestu Otavice kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije automatske puške kao i 202 komada streljiva.

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo krađu i oštećenje tuđe stvari:

- u jutarnjim satima 2. kolovoza u Vodicama, nepoznati počinitelj je 60-godišnjakinji iz torbe otuđio novac i osobne stvari,

- tijekom noći 2. kolovoza u Vodicama, nepoznati počinitelj je oštetio oluk obiteljske kuće 59-godišnjakinje. Materijalna šteta je procijenjena na nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenih stvari.

24. travanj 2024 04:05