StoryEditorOCM
Crna kronikaSuludi gliseraš

Optužen 40- godišnji G.S. koji je ovog ljeta pijan i drogiran zaspao za upravljačem glisera i izletio na plažu punu kupača na Jadriji. Srećom, stradali su samo brod na suhom vezu i Renault Clio

Piše Šibenski.hr
20. listopada 2017. - 19:58

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina G.S. (1977.) zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona, izvijestili su u petak iz šibenskog DORH-a.

Kako navode u šibenskom tužiteljstvu, okrivljeniku se stavlja na teret da je u popodnevnim satima 25. lipnja 2017., umoran te pod utjecajem droge i alkohola, pristajući da upravljajući gliserom u takvom stanju ugrozi živote i imovinu drugih ljudi, krenuo gliserom s otoka Žirja u smjeru prigradskog naselja Jadrija, te je oko 18 sati uslijed umora, alkoholiziranosti i utjecaja droga zaspao, a gliser se nastavio nekontrolirano kretati po moru i izletio na šljunčanu plažu na Jadriji.

Na tom betoniranom dijelu se nalazio veći broj kupača, a neki su bili i u moru ispred plaže te izbjegli nalet glisera. Gliser se nastavio pravocrtno kretati po plaži u dužini od oko osam metara i prešao preko brodice na suhom vezu te udario u parkirani osobni automobil istog vlasnika i počinio štetu u iznosu od oko 10.000 kuna, nakon čega se zaustavio.

20. travanj 2024 11:48