StoryEditorOCM
Crna kronikaUgašen požar

Opet gorjelo kod Jadrtovca, na istom mjestu kao i jučer: Županijski vatrogasni zapovjednik smatra kako su požari podmetnuti

Piše šibenski.hr
14. svibnja 2020. - 13:41

NOVO

U 14.53 sati ugašen je požar koji je planuo oko 13 sati na području Jadrtovca. S vatrom koja nije zahvatila veću površinu, relativno brzo na kraj je izišlo 13 vatrogasaca sa šibenskog područja.

RANIJE

U četvrtak oko 13 sati buknuo je požar kod Jadrtovca. Riječ o istoj lokaciji na kojoj je gorjelo i jučer poslijepodne. U jučerašnjem požaru koji je lokaliziran nešto iza 18 sati izgorjelo je oko 10 hektara niskog raslinja, borove šume te 600 vinovih loza.

Prema informacijama koje smo dobili u županijskom Centru 112 na terenu je trenutačno 13 vatrogasaca s pet vozila. Požar gase snage iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te Dobrovoljna vatrogasna društva iz Zablaća i Brodarice.

Podsjetimo, jučer je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za HRT izjavio kako sumnja da su požari na području Jadrtovca i Danila podmetnuti. Naime, samo kod Jadrtovca gori već četvrti put u posljednjih nekoliko dana.

20. travanj 2024 14:21